NATUURGEBIED DE MAASHORST – Enthousiasme bij zo’n 1.000 wandelaars door de sfeervolle startlocatie De Heische Tip in Zeeland en de veelzijdige route uitgezet door Wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk. De organisatie kwam met verrassende highlights zoals de schapen van Wim en Joke Jans en de rustlocatie op het Incaterrein: hartje natuurgebied De Maashorst.

De (voor)inschrijving, verzorgd door WSV Ons Genoegen Schaijk, verliep als een geoliede machine en toen de zon zich eenmaal liet zien, was er niets meer wat een prachtige dag in de weg stond.

Vele handen
Naast de vele vrijwillige handen van de wandelsportvereniging, zijn het de gastvrije ondernemers van MOOS die vol trots het OERgebied presenteren, met behulp van hun netwerk rondom het natuurgebied De Maashorst.
Voor de rustpost op het Incaterrein midden in het gebied, creëerde Partycentrum ’t Maxend uit Nistelrode een gastvrij welkom voor de wandelaars. Dorsclub De Stofvreters deed een grote bijdrage aan hand- en spandiensten om dit alle mogelijk te maken door het vervoer te regelen. Een mooi staaltje samenwerking dat veel gemak en plezier opleverde.
‘Maashorsthelden’ Osje en Brody Jones waren ook aanwezig en zorgden voor een vrolijke noot bij de aanwezige kinderen. De vrolijkheid was ook volop aanwezig bij de start- en finishlocatie. Een grote dank aan eigenaren Patrick en Mieke van den Berg en hun hele team voor de gastvrijheid.

Smaakt naar meer
Event-voorzitter Rutgher van den Heuvel die het evenement voor het eerste jaar mee organiseerde was tevreden: “We zijn tevreden en dit aantal deelnemers is na twee jaar weer een mooi begin”, en hij geeft ook meteen ambitieus weg: “Het smaakt wel naar meer.”