Je maakt best wat mee in 365 dagen. Maar wat blijft je uiteindelijk bij van een jaar?

Toen ik eind december stilstond bij waardevolle gebeurtenissen in ‘mijn 2018’, viel me iets op. Het waren bijna allemaal sportieve prestaties! Zo gingen mijn gedachten weer even terug naar de bloedhete Koning van Spanje in Gulpen, de trail die ik in mei samen met loopmaatjes aflegde door het glooiende Limburgse landschap. Maar ook naar de derde week van juli, toen ik met mijn vader de Vierdaagse van Nijmegen voltooide. Ook die koude Duinentrail op 28 oktober in Schoorl kwam naar boven. Wat nam ik trots het (alcoholvrije) biertje in ontvangst toen ik over de finish kwam na zeventien kilometer ploegen door het losse duinenzand.
Kortom: sportieve prestaties kunnen een jaar écht maken, geloof mij maar. Dus speur, net als ik, eens op Google naar evenementen op mooie plekken waaraan je zou willen meedoen. Een doel motiveert. Je komt nou eenmaal makkelijker van die bank af als je weet dat je meters moet maken om iets te bereiken.

Wij hebben al een mooi doel voor je in petto dit jaar: de Maashorst Trailrun.

En misschien hoef je niet eens lang te speuren, want wij hebben al een mooi doel voor je in petto dit jaar: de Maashorst Trailrun. Wat is er nou mooier om je sportieve prestatie te voltooien in je achtertuin? 5, 12 of 24 kilometer: bij de trailrun op 7 april staat voor iedereen een haalbaar doel op het programma. Wedden dat eind 2019 de Maashorst Trailrun op jouw jaarlijstje met mooie herinneringen staat?

Annelieke van der Linden (28) uit Uden verruilde vijf jaar geleden haar hockeystick voor hardloopschoenen en werd lid van De Keien Atletiek. Ze maakt deel uit van het organisatieteam van de Maashorst Trailrun.

Op de foto: de Koning van Spanje neemt een hoge plaats in op mijn jaarlijstje van 2018. Een gezellige dag met loopmaatjes!