Een sportief feestje. Dat was de eerste editie van de Maashorst Trailrun, die zondag 7 april plaatsvond in het prachtige natuurgebied dat de gemeenten Uden, Landerd, Oss en Bernheze met elkaar verbindt. Bijna zeshonderd deelnemers werkten zich in het zweet en genoten met volle teugen van de fraaie routes door het bos.

Veel foto’s geven een bijzonder verslag van Maashorst Trailrun editie 2019

Foto’s van Jarno S … klik hier

Marijn Opheij  – ... klik hier

Foto’s Toon van den Berg

Foto’s Angelique van Haaren

Foto’s Annelieke van der Linden

Rian van Schijndel – … klik hier

Verslag en fotografie De Keien Atletiek  – … klik hier

Eind vorig jaar sloegen De Keien Atletiek en stichting Maashorst Events de handen ineen. Dit resulteerde in de Maashorst Trailrun, een sportief evenement waarbij de deelnemers met name over onverharde paden lopen, soms een heuvel tegenkomen en waarbij één uitgangspunt centraal staat: genieten van de natuur die De Maashorst te bieden heeft. Camping De Heische Tip was de start- én finishplek van de trail.

Genieten van de natuur en het zonnetje, dát deden de deelnemers zondag 7 april volop. De eerste start was voor de deelnemers aan de langste afstand: 24 kilometer. Wethouder Hans Vereijken van de gemeente Landerd loste het startschot. “Door het mooie weer en de locatie krijg ik echt een vakantiegevoel”, aldus Vereijken. “Met bijna zeshonderd inschrijvingen is de eerste Maashorst Trailrun een groot succes. Ik hoop dat jullie door de deelname het échte oergevoel van De Maashorst beleven. En jullie vragen je vast af waarom ik hier sta. Dat komt doordat burgemeester Marnix Bakermans zelf meeloopt…” De Landerdse burgemeester nam inderdaad deel aan de 12 kilometer en kwam breed glimlachend over de finish.

Deelnemers konden kiezen uit 24, 12 en 5 kilometer en kregen een fraai parcours voorgeschoteld waarin ze de mooiste plekken van De Maashorst ontdekten. Even pauzeren met wat eten en drinken? Dat was mogelijk bij een van de speciale verwenposten die de organisatie speciaal had ingericht op een aantal plekken in De Maashorst en waar vrijwilligers de deelnemers voorzagen van drank, fruit, zoete en hartige versnaperingen. En alle deelnemers eindigden in stijl: de finishboog was opgesteld op het strand van camping De Heische Tip.

De Maashorst Trailrun werd om 13.00 uur afgesloten met de Kidstrail. Hierbij zorgden de enige echte Docus de Das en Osje voor het startschot. Bijna vijftig kinderen legden onder aanmoediging van hun familie een parcours van 1 kilometer af en ontvingen na afloop een fraaie houten medaille, met daarop het gelaserde logo van de Maashorst Trailrun.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie. De volgende editie van de Maashorst Trailrun? Die vindt opnieuw plaats op de eerste zondag van april, een week na het Maashorst Walking Event. De locatie is nog een verrassing.