Verslag Walking Event De Maashorst

MAASHORST –  ‘Beste deelnemers, let op we zijn te gast in het natuurgebied, blijf op de wandelpaden en laat niets anders achter dan je voetstappen. Wij wensen je heel veel plezier’, was te lezen bij de inschrijftafels. En de voetstappen bleven inderdaad goed zichtbaar, tot de volgende bui zich aandiende en ze weg gespoeld werden. De organisatie was er niet minder enthousiast door en samen met de gastlocaties waar de deelnemers vol enthousiasme welkom geheten werden, konden de honderden deelnemers zich verheugen op een mooie wandeling.

Wat een weer
Een mooi lentezonnetje of een regenachtige dag, de organisatie heeft alle nodige stappen te doorlopen. Daarbij is belangrijk dat het natuurgebied met respect betreden wordt. “We gaan zuinig met onze mooie natuur om”, vertelt Twan van Bakel, voorzitter Maashorst Events vol enthousiasme. “We hebben al veel ontmoetingen gehad voor we deze dag zorgeloos kunnen starten. Veel dingen ook waar de mensen wellicht geen weet van hebben. Zoals een quickscan die de gemeente laat zien dat we zuinig met de omgeving omgaan en dit ook serieus nemen. Een samenwerking met Tom den Otter van bureau Eceau zorgde hiervoor.”

Deelnemers
De deelnemers van Walking Event De Maashorst konden zich verheugen op een mooie wandeling vanuit startpunt De Berchplaets in Berghem. Al het water zorgde dat de verrassende wandelroute over ongebruikelijke paden een extra dimensie kregen.  De rustlocatie bij Hoessenbosch had zo’n idyllische locatie moeten zijn, maar ook hier was het vooral even schuilen tussen de buien door. Een warme kop thee of koffie en weer door.

Fototocht
Rutgher van den Heuvel, coördinator Walking Event De Maashorst: “We hadden, naast de 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer, een extra fototocht georganiseerd op de belevingsroute van zes kilometer. Een leuk en gezellig dagje uit voor het hele gezin, máár… veel kinderen waren niet te bekennen, helaas, dus de fotospeurtocht nemen we mee naar volgend jaar.” Op de start- en finishlocatie De Berghplaets was Wandelsportvereniging Ons Genoegen helemaal klaar voor een enorme stroom van deelnemers, maar helaas kwam die niet op gang en bleef hangen op 256 deelnemers. Wel kwam de gezelligheid op gang, want bij aankomst werden de deelnemers verwelkomt door XL Kapel uit Berghem.

De foto’s van de wandeltocht zijn te bekijken op www.maashorst-events.nl… klik hier