De voorpret van het hardlopen begint al bij het uitzoeken van een run. Hieronder vijf leuke apps die jou zeker helpen bij de samenstellen hiervan. Lees, kies, installeer en go!

Nike+ Running
Met bijna veertig miljoen gebruikers over de hele wereld is de hardloopapp van Nike een van de populairste op de markt. Het concept waarbij je fuel verdient door sportieve uitdagingen te voltooien, is erg verslavend. Hoe meer fuel je verdient, hoe meer beloningen en functies je zult krijgen. Hardlopen wordt als het ware een echte videogame!

Runkeeper
Bij Runkeeper draait het allemaal om jou en je vooruitgang. Na je training kun je meteen alle data zien die je wilt zien en kun je die meteen verspreiden via sociale media. Naast tijd, tempo en afstand kunt je via Runkeeper ook je hartslag meten.

Endomondo
Toegankelijk, intuïtief en niet veeleisend. Endomondo focust net zoveel op jouw training als jijzelf. De overzichtelijke menu’s zijn makkelijk te bedienen, waardoor je zonder moeite je training kunt volgen op je smartphone. De gewoonlijke tijd-, afstand- en tempovelden worden aangevuld met een weerbericht, een calorieteller en een veld waar je kunt zien hoeveel hoogtemeters je hebt overwonnen.

Runtastic
De gratis versie van Runtastic beperkt zich tot de basis van hardlopen en heeft weinig functies. De betaalde versie gaat daarentegen veel verder met heel handige functies zoals live aanmoedigingen en gedetailleerde data.

Garmin Connect
Garmin Connect werkt het beste met sporthorloges van Garmin, maar is ook compatibel met andere merken als je de data converteert. De app is minder ingewikkeld dan de Garmin Connect-website en geeft je toch alle informatie die je wilt hebben.

En hier nog een app getipt door onze eigen Annelieke!
5K Runner
Deze app is een échte stok achter de deur als je wilt starten met hardlopen. Met behulp van muziek én een personal trainer zet jij je eerste hardlooppassen en werk je toe naar je eerste vijf kilometer. Tip: neem deel aan de 5 kilometer van de Maashorst Trailrun!

Bron: www.runnersworld.com