Derde editie van sportief evenement trekt recordaantal deelnemers

Een sportief feestje. Dat was de derde editie van de Maashorst Trailrun, die zondag 2 april plaatsvond in het prachtige natuurgebied dat de gemeenten Maashorst, Bernheze en Oss met elkaar verbindt. Bijna zeshonderd deelnemers werkten zich in het zweet en genoten met volle teugen van de fraaie routes door het bos en over boerenland.

In 2019 sloegen De Keien Atletiek en stichting Maashorst Events de handen ineen. Het resulteerde in de Maashorst Trailrun, een sportief evenement waarbij de deelnemers met name over onverharde paden lopen, soms een heuvel tegenkomen en waarbij één uitgangspunt centraal staat: genieten van de natuur die De Maashorst te bieden heeft. Camping De Heische Tip was dit jaar, net als in 2019, de start- en finishplek van de trail. En dat was opnieuw een succes.

Zwoegen over net geploegd land
Wethouder Harold van den Broek van gemeente Maashorst loste het startschot bij de diverse afstanden. Zijn collega Jeroen van den Heuvel deed net als vorig jaar zelf mee; hij legde 22 kilometer af. Iedereen eindigde op het strand van De Heische Tip. “We hebben veel complimenten gehad over het parcours”, vertelde coördinator Metten Maas van de Maashorst Trailrun. “Dat is super, want we proberen ieder jaar weer voor afwisselende routes te zorgen waarin deelnemers de mooiste plekken van De Maashorst ontdekken. Van smalle bospaadjes tot heuveltjes, iedere deelnemer kreeg ermee te maken. Op het eind zat nog een pittig stukje: een net geploegd stuk land. Dat was voor veel mensen even zwoegen! Gelukkig zag ik veel mensen uiteindelijk met een glimlach finishen.”

Verwenposten
Genieten van de natuur, dát deden de deelnemers zondag 2 april volop. De eerste start was voor de deelnemers van de langste afstand: 22 kilometer. Daarna volgden de starts van de 12 en 5 kilometer. Even pauzeren met wat eten en drinken? Het was mogelijk bij een van de verwenposten die de organisatie speciaal had ingericht op een aantal plekken in de natuur en waar vrijwilligers de deelnemers voorzagen van drank, fruit, zoete en hartige versnaperingen. Net na de finish was nog een verwenpost ingericht. Ook waren vanaf het terras van de camping de vrolijke klanken van De Maashorst Bend te horen.

Ruim vijftig kinderen werkten zich in het zweet
De jeugd kon zich sportief uitleven tijdens de Kidstrail. Hierbij zorgde de enige echte Docus de Das samen met twee enthousiaste leden van De Keien Atletiek voor de warming-up. Meer dan vijftig kinderen legden onder aanmoediging van hun familie een parcours van 1 of 2 kilometer af en gingen naar huis met een fraaie houten medaille.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd event. De volgende editie van de Maashorst Trailrun? Die vindt opnieuw plaats op de eerste zondag van april, een week na Walking Event De Maashorst. De locatie is nog een verrassing.