De voorpret van het wandelen of hardlopen begint al bij het uitzoeken van een wandeling of run. Hieronder vijf leuke apps die jou zeker helpen bij het samenstellen van een leuke wandeling.
Lees, kies, installeer en go!

Wandelzapp
Op deze app vind je een compleet overzicht van ruim 1000 wandelingen verspreid over heel Nederland. De afstand van de wandelingen varieert van 4 tot 26 kilometer. WandelZapp is verkrijgbaar voor Android en iPhone. De eerste wandeling krijg je gratis. Daarna betaal je € 1,79 per wandeling of een abonnement om onbeperkt wandelingen te downloaden voor € 12,99 per jaar.

Klompenpaden
Een andere wandelapp met mooie wandelroutes is de Klompenpaden app. Klompenpaden zijn wandelroutes die over boerenland, landgoederen en herstelde historische paden lopen in de provincies Utrecht en Gelderland. De wandelapp Klompenpaden is gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Natuur Routes
Natuurmonumenten biedt ruim 300 wandel- fiets en kanoroutes in de app Natuur Routes. Alle routes lopen door de natuurgebieden van Natuurmonumenten en variëren van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes. De wandelapp Natuur Routes is gratis beschikbaar voor AndroidiPhone en Windows Phone.

Endomondo
Voor wie de afstand van zijn wandelingen graag vastlegt, is Endomondo een ideale app. Endomondo is een fitnesstracker, waarmee je uiteenlopende sportieve prestaties registreert, waaronder wandelen. Endomondo is gratis beschikbaar voor AndroidiPhone en Windows Phone. Er is een premium (betaalde) versie die reclamevrij is.

Locus Map
Locus Map heeft heel veel mogelijkheden. Naast het inladen van GPS-tracks geeft Locus Map ook de mogelijkheid om Points of Interest te tonen en beperkt je gelopen route te volgen, te navigeren en Geocachen. Locus Map is gratis te downloaden voor Android, de Pro versie kost € 7,50 en heeft geen beperkingen in het opnemen van je route, navigeren en Geocachen.

Bron: www.wandawandelt.nl