Maashorst Events is vijf jaar geleden opgericht. Het is een initiatief van Maashorst Ondernemers. Met dit initiatief presenteert deze groep gastvrije ondernemers samen en vol trots hun OERgebied in Brabant: De Maashorst.

Stichting Maashorst Events organiseert sportieve belevingsevenementen om iedereen bekend te maken met De Maashorst en te laten genieten van al het moois dat ons OERnatuurgebied te bieden heeft. De stichting vindt het belangrijk om gezond bewegen en tegelijkertijd natuurbewustzijn te stimuleren. De evenementen die Stichting Maashorst Events organiseert zijn uniek in belevingsvorm. Maashorst Events brengt je over paden die normaal niet open zijn voor publiek. Stallen, ateliers of midden tussen de gewassen; de deelnemers krijgen door de verrassende rustlocaties een bijzonder kijkje in het unieke OERnatuurgebied.

Maashorst Ondernemers verbindt ondernemers uit de vier gemeenten van de Maashorst. Door gebruik te maken van elkaars krachten, ontstaat een natuurlijk netwerk waar kansen voor het grijpen liggen. Kansen om andere ondernemers te ontmoeten, de klantenkring te vergroten, meer naamsbekendheid te krijgen of nieuwe inzichten op te doen. Maashorst Ondernemers betrekt ondernemers uit de Maashorst bij alles wat er in het oergebied gebeurt, zodat deze ondernemers het maximale uit de Maashorst en hun ondernemerschap kunnen halen. Maashorst Ondernemers streeft naar verbinding van lokaal ondernemerschap. Door het faciliteren van ontmoeting, samenwerking en het delen van kennis, kan Maashorst Ondernemers groeien naar een optimaal ondernemersklimaat als drijvende kracht van de Maashorst.