Even voorstellen…. Metten Maas

Sport heeft altijd de interesse van Metten Maas gehad. Na 10 jaar tennissen, is hij wedstrijden gaan snowboarden. Nu, jaren later, is hij snowboardtrainer/-coach en fulltime fysiotherapeut, waarvan twee dagen per week bij een fysiopraktijk en drie dagen als zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf in gemeente Maashorst is zijn aanstelling als coördinator van Maashorst Trailrun een mooie manier om in zijn eigen gemeenten met sporters bezig te zijn.

Het organiseren is hem niet vreemd. Metten: “Ik vind het enorm leuk om voorzitter te mogen zijn van de organisatie Maashorst Trailrun omdat ik, zoals je al hebt kunnen lezen, gek ben op sport. Wandelen met de hond, hardlopen, snowboarden en lekker bewegen in de natuur; ik doe het allemaal ontzettend graag. Ik vind het leuk om zo’n mooi evenement als Maashorst Trailrun mede te mogen organiseren.”

Metten heeft in januari 2022 zijn eigen fysiotherapiepraktijk geopend in Bodystyle in Uden, Metts Performance Fysio, waar hij drie dagen te vinden is. De overige twee dagen is Metten werkzaam bij een fysiocentrum in Heesch. “Op het moment is het nog niet echt heel druk in mijn eigen praktijk en daar hoop ik verandering in te kunnen brengen door mijn naam te kunnen verbinden aan zo’n schitterend evenement als Maashorst Trailrun.

Ervaring
Met mijn ervaringen als topsporter en coach weet ik als geen ander hoe vervelend een blessure kan zijn, mensen die aan een trailrun meedoen weten vaak wel waar ik het dan over heb! Ik help mensen dan ook graag om pijn- en blessurevrij te bewegen, en sporters help ik graag om hun sportprestaties te verbeteren.”
De activiteiten rondom het trainen/coachen van snowboarders houden hem voornamelijk in de winter bezig. “Dit varieert van amateur tot World Cup niveau. Ik houd van sporten in de natuur, vooral in de frisse lucht van de bergen en ik vind het geweldig om mijn passie over te brengen op anderen.”

In Canada, in de Rocky Mountains, heliboarden staat op nummer één op Metten’s bucketlist! “Ik ben daar al een aantal keer geweest maar nog niet om te snowboarden. Door de helikopter op een bergtop worden afgezet, lijkt me een mooi avontuur.”

Voor nu staat Maashorst Trailrun op zijn prioriteitenlijst, de organisatie is al gestart en de commissie vanuit De Keien Atletiek en Maashorst Events hebben er zin.