Ook blinde of slechtziende mensen kunnen genieten van Walking Event De Maashorst!

Nieuw! Prikkel je zintuigen!
Op de 6 kilometerroute komt een diversiteit aan natuur langs, maar ook enkele natuurverschijnselen die de Maashorst te bieden heeft. Daarnaast hebben we onderweg extra beleving ingebouwd.

Het team van Wild van Maashorstwol laten jullie het proces van ruwe naar schone gekaarde wol ervaren en je mag eventueel zelf een bolletje wol van het Kempisch heideschaap vilten. De schapen die de wol leveren zorgen voor begrazing van onder andere natuurgebieden zoals de Maashorst. Stella Westerhof van Jij en Je leven geeft demonstraties klankschalen en drums, beleef deze prachtige klanken onderweg in de natuur.

Vrijwilligers van IVN geven uitleg over het Wijstverschijnsel (hoger gelegen grond is natter dan lagere delen door de Peelrandbreuk) en laten jullie ook andere elementen uit de natuur beleven.

Belangrijk!
-De route is niet speciaal aangepast voor blinden en slechtzienden
-We wandelen door boerenlandschap en soms ook over kleinere
paden
-Breng zelf je eigen buddy mee. Er zijn vanuit de organisatie geen
begeleiders beschikbaar
-De route is volledig uitgepijld én je ontvangt een routebeschrijving.

Starttijden
Omdat alle wandelaars de eerste kilometers van de 6 kilometer wandelen adviseren wij jullie om tussen 10.00 en 12.00 uur te starten. De grootste drukte is dan achter de rug. De extra
beleving (Maashorstwol, klankschalen en de IVN activiteiten) zijn dan ook alleen tussen 10.00 en 13.00 uur aanwezig.

Startlocatie
Teugel Resort Uden
Bedafseweg 22
Uden
Je kunt je melden bij de inschrijfbalie.

Kosten
De kosten voor alle afstanden zijn zoals ieder jaar € 5,- per persoon, voor deelnemers tot en met 12 jaar bedraagt de deelname slechts € 2,50 per persoon. Voorinschrijvingen ontvangen
een korting.

Naast deze route zijn er ook andere afstanden (10, 15, 20 en 30 kilometer). Meer informatie en starttijden zijn te vinden op onze website.

Vragen?
Ga voor meer informatie naar www.maashorst-events.nl. De organisatie van Walking Event De Maashorst is in handen van Stichting Maashorst Events en Wandelsportvereniging Ons
Genoegen Schaijk. Dit unieke evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van de KWBN.

Wij hopen dat jullie het leuk vinden om op zondag 29 maart mee te wandelen! Als er vragen of opmerkingen zijn neem dan gerust contact op.

Maashorst Events
Marij van der Leest (organisatie)
06-15082914
www.maashorst-events.nl
info@maashorst-events.nl.