Rutgher van den Heuvel is zelf altijd al een fervent wandelaar geweest, ook van langere tochten. Rutgher stond mede aan de wieg van Wsv De Oss Maaskant. Walking Event De Maashorst heeft dus een nieuwe commissievoorzitter met de nodige ervaring en hij zal samen met het hele team van WV Ons Genoegen en Maashorst Events de organisatie Walking Event De Maashorst weer tot een succesvolle editie brengen.

Vrijwillig
Rutgher heeft ervaring als bestuurder, maar ook is hij ervaringsdeskundige als wandelaar. Vele grote tochten wandelde hij, en natuurlijk ook De Vierdaagse van Nijmegen. Rutgher: “Het wandelen komt nog steeds voor in mijn planning, waar kan combineer ik het mijn bezigheden rondom het gezin en het werk. Daarnaast doe ik heel veel vrijwilligerswerk, waarvan carnaval en Hoessenbosch we met het hele gezin betrokken zijn.”

De gedreven vrijwilliger uit Berghem zet zich bij een evenement onder andere in voor de brandveiligheid; dit doet hij mede vanuit zijn werk. Hij werkt namelijk al vijftien jaar bij Nu-Swift Brandbeveiliging in Arnhem en vanuit zijn professie daar geeft hij onder andere les in reanimatie en AED gebruik.

Editie 2022
“Ik vind het erg leuk dat ik als commissievoorzitter aan de slag kan voor Walking Event De Maashorst. Sinds januari werken we er met z’n allen aan om dit jaar gaan weer een prachtige editie neer te zetten; zoals de wandelaars van ons gewend zijn… zelfs met deze korte voorbereiding, want we wisten tenslotte pas in februari dat het zeker was dat het evenement door kon gaan!

Met als startpunt De Heische Tip heeft de organisatie een gezellige wandeling in een prachtige omgeving uitgezet. Daarna willen we echt aanzien en bekendheid werven door onszelf te laten groeien. Daarmee kunnen we natuurgebied De Maashorst op de kaart zetten.”